Gazy do pakowania w Warszawie
Zajmujemy się sprzedażą gazów do pakowania w Warszawie. Oferujemy m.in. argon, który jest stosowany do pakowania podczas produkcji spożywczej oraz farmaceutycznej. Zapewnia on odpowiednią atmosferę ochronną produktów. Wykorzystywany jest przede wszystkim do pakowania artykułów jedzeniowych w butelki i puszki. Do pakowania stosuje się także dwutlenek węgla, tlen i azot. Tlen klasy spożywczej przyspiesza reakcje fermentacyjne, a azot świetnie nadaje się do mrożenia i chłodzenia żywności, a także kompresji opakowań. W naszej firmie zakupią Państwo wszelkiego rodzaju gazy do pakowania produktów mleczarskich, ryb, mięs oraz gotowych dań. Zapewniamy profesjonalne doradztwo przy wyborze produktu oraz jego transport do siedziby Klienta. Dostarczamy również mieszaniny gazów, które można wykorzystać do przedłużenia trwałości artykułów spożywczych.
Gaz do pakowania żywności
Gaz do pakowania żywności stosuje się w celu zakonserwowania jedzenia. Zapobiega utlenianiu się produktów, a ponadto zapewnia wysoki poziom smaki i aromatu żywności. W przemyśle spożywczym stosuje się głównie gazy czyste. Hamują one namnażanie bakterii i grzybów, przedłużają przydatność do spożycia owoców oraz warzyw i umożliwiają zachowanie konsystencji produktów. Ponadto są wykorzystywane przy produkcji napojów gazowych oraz wina i piwa. Zapewniamy szeroki wybór gazów do pakowania żywności w technologii MAP. Do współpracy zapraszamy też osoby prywatne, które potrzebują butli z gazem spożywczym do przygotowania w domu napojów gazowanych.